stemproblemen, niet alleen voor zangers

Ineens was het daar! De woorden stempoliep/knobbels/sulcus (stemgroef)!  In 2007  kwam Jan Smit in het nieuws door knobbeltjes op zijn stembanden. Waar het voorheen not done was in muziekland dit openbaar te maken werd er nu vol medelijden gereageerd door media, fans en management. Gelukkig maar want het komt vaker voor dan je denkt: Zelfs Adele of een  Emma stone (actrrice) hebben er mee te dealen. O.a. mensen met een spreekberoep lopen ook regelmatig tegen stemproblemen aan, maar ook aanleg of langdurige stress kan een oorzaak zijn.

Gelukkig zijn er artsen gespecialiseerd in dit euvel en een logopedist kan je ontzettend goed begeleiden in het herstelproces. StemCoachRotterdam biedt in samenwerking met deze specialisten ondersteuning in oefeningen, ademhaling, zingen en zelfvertrouwen opbouwen.

van stemstoornis naar gezond spreken en zingen

Zingen kan ondersteunend zijn voor je logopedie. Misschien heb je een beschadiging gehad aan je stembanden of een tijdje logopedie gevolgd door overbelasting van je stem?  StemCoachRotterdam kan in overleg met jouw logopedist een op maat gemaakt revalidatietraject in elkaar zetten zodat jij alle hulp krijgt die je verdient. Je hebt per slot van rekening maar 1 paar stembanden.

van hobby naar ‘hey waarom ben ik hees’

In een aantal gevallen verwijs ik je door na een intake naar een specialist(medisch of paramedisch), Dit kan een kno-arts zijn of een logopedist. Bijvoorbeeld langdurige heesheid of plotseling stemverlies zonder aanleiding.

Zeker mensen met een spreekberoep lopen wel eens tegen problemen aan. Denk aan docenten, badmeesters, telefonisten of gewoonweg mensen die met stemoverbelasting te kampen hebben. Een logopedist of een kno-arts kan hierbij hulp bieden en ism met StemCoachRotterdam zorgen wij dat je stem weer gezond wordt.