Zang- en sprekerscoach, that’s me! Ik begeleid zangers en sprekers, om uit hun comfortzone te komen. Het verkennen van je stemgeluid, en alle ruis weg te nemen, zodat jij de kern van je persoonlijkheid kan overbrengen in een liedje of lezing. De uitdaging en ontwikkeling aan te gaan binnen mogelijkheden is mijn specialiteit.  Ik werk veel met mensen met een angst voor zingen of spreken want niets is enger dan jezelf blootstellen aan een luisterend publiek.

 

Wie is Bregje Sanne Lacourt?

Vol jaloezie kon ik kijken naar het meisje wat wel in de schoolband durfde. Totdat ik via een vriendin eindelijk op zangles ging op mijn 17de. Toen ging het balletje snel rollen: bandje, wedstrijden winnen, auditie doen op het Rotterdam conservatorium, om op mijn 24ste cum laude af te studeren aan de popacademy. De hoofdvraag tijdens de auditie was: waarom wil je zingen? Mijn antwoord was: Ik wil mensen raken. Dat is nog steeds zo. Zowel in het zingen als in een lesgeven. Natuurlijk maak je allerlei omwegen in je carrière maar de kern blijft.

Van studiovocalist voor Majors als EMI en BMG naar tekstschrijver voor artiesten met een publishingdeal( TalpaMusic) op zak. Tv werk (all you need is love, Albert Heijn reclames), backing vocalist van The Devils blood festival tour met publieksaantallen van 7000 mensen. Ik heb het allemaal gedaan!

Ondertussen gaf ik les op verschillende muziekscholen  volgde ik masterclasses en bestierde ik mijn eigen praktijk sinds 2003. Na een hoop rommelen, leren en rock en rollen kwam ik uiteindelijk bij het maken van een album.‘The keeper of Changing Winds’ werd goed ontvangen.

‘En zo zou het wel eens kunnen dat de meest interessante Nederlandse americana dit jaar, met albums van Lacourt en Mark Lotterman, uit Rotterdam komt.’

Hugo Vogel – Altcountry.nl

Zo stond ik ineens (niet zonder knikkende knieën)voor een uitverkocht Tivoli het voorprogramma te doen van Frazey Ford. Mocht ik op het songbird festival spelen en rende ik van de ene halve finale naar de andere.

En toen………. kwam de burn-out

Ik sliep niet meer, hyperventilatie, paniekaanvallen, mijn gebruikelijke gezellige chaos was niet meer te ordenen en als klap op de vuurpijl een beschadiging aan mijn linker stemband.

En dat was ook niet gek want ALLES in je eentje regelen, doen, maken, delegeren gaat natuurlijk een keer mis. De bovenkamer krijgt kortsluiting en kan informatie niet meer verwerken.

Standje overleving creëert een overdaad aan stresshormonen (cortisol) waardoor je niet meer slaapt en ja ook slapen is enorm belangrijk voor je stembanden en gezondheid.

Waar ik vroeger zonder angst in mijn stoere outfit met alle oorlogskleuren op mijn smoeltje alle noten eruit gooide en zonder nadenken grapte en grolde op het podium, was ik nu niet meer in staat om op te treden. Het harnas wat ik droeg op het podium kostte te veel. Bovendien deed mijn stem niet alles meer wat ik wilde en als zingen DE remedie is tegen hyperventilatie dan moet je met jezelf aan de slag.

Na lang (zelf-)onderzoek en revalidatie  met logopedistes, kno-artsen, nog meer masterclasses, stembevrijding en cvt ergens op  een berg in Spanje en de nodige opruimingen op therapeutisch vlak kwam ik nog meer tot de conclusie dat je stem een grote functie heeft in het dagelijks leven.

Overschreeuwen of prikkelen?

Wie ben je? Wat zijn je gedachtes? Word je gehoord? Neem je jezelf serieus genoeg om te blijven ademhalen en op tijd te spreken om dingen in balans te houden? Wat wil je zeggen met je muziek en/of stem? Waar liggen je grenzen? De allerbelangrijkste conclusie: jouw mening en gevoelens doen er toe. Je raakt mensen pas echt als je vanuit je kern zingt of spreekt zonder te overschreeuwen of je in te houden.

Meer dan ooit ben ik mij gaan concentreren op mensen met angst voor zingen of spreken. Waardoor de praktijk een inhoudelijke extra dimensie kreeg. Namelijk: Wie ben je en wat wil je?

Inmiddels werk ik met advocaten, gidsen, aspirant-zangers, professionele vocalisten, amateurs, songwriters, docenten, HR medewerkers, mensen met een burn-out, een technische achtergrond, verlegen of timide karakter. Zoveel verschillende beroepen, persoonlijkheden en ambities. Voor iedereen geldt: hoe haal jij het beste uit je stem.

Wil je weten wat hun ervaringen zijn? check dan hun verhaal onderaan de home pagina. CURSISTEN AAN HET WOORD

Door uit je comfortzone te gaan ontdek je je mogelijkheden en je leert ontzettend veel van een uitdaging aangaan binnen een veilige omgeving.