In 5 stappen leer ik jou je eigen stem vinden

Veilige omgeving en Onderzoek

wie ben je, wat is jouw geluid, wat staat er in de weg om jouw geluid optimaal te gebruiken.

Stevig Staan Ontspannen Loslaten Zingen/Spreken

inzicht in je fysieke en mentale huishouding ter ondersteuning van je stem.

Bewust worden en Techniek toevoegen

hier maken we de stap van bewust onbekwaam naar bewust bekwaam en leer je je stem te ontspannen en train je je oren in het monitoren van je eigen geluid.

Geluid Polijsten

tips & trics om je stem de kleur en warmte te geven die jij voor ogen hebt, zodat je stem voor je gaat werken.

Zingen/Spreken Voelen en Zelfvertrouwen

de drie-eenheid voor als je echt mensen wilt raken, met als resultaat dat nu de kern van jouw persoonlijkheid hoorbaar is via je stem.

 

Veilige omgeving en onderzoek

In mijn opinie is niets effectiever dan een eerlijke en oprechte docent. Niemand is ooit beter geworden door stroop om de mond gesmeerd te krijgen. Mits deze eerlijkheid in een veilige omgeving plaats vindt. Ik begeleid je met zachte hand naar het diepe maar wel gelijk in de eerste les, zo komen we er samen achter wat de vraag achter de vraag is. Zodoende kunnen we een leertraject in elkaar zetten en door middel van de juiste tools en doelstellingen jou krijgen waar je wilt zijn.

Of het nou gaat over spreken voor grote groepen, meer zelfvertrouwen, een nieuwe koers in het leven of het podium op, voor alles is een weg naar Rome.

Stevig Staan Ontspannen Loslaten Zingen/Spreken

Jazeker, zingen is hard werken, fysiek en mentaal maar….. weet jij waar die fysieke inspanning plaats vindt? Hoe span je de juiste spieren aan? Waar zit je ademsteun? Wat is ademsteun eigenlijk? Allemaal vragen die worden beantwoord in de sessie en waar je met oefeningen direct leert een fysiek en mentaal evenwicht te vinden.

Bewust worden en Techniek toevoegen

Bewust worden van een stem die niet klinkt zoals je wilt of die ene belachelijk hoge noot van Whitney Houston niet halen zonder keelpijn is nooit gezellig en bij tijd en wijlen behoorlijk frustrerend.

Bewust onbekwaam is vast een term die je bekend in de oren klinkt.

Door middel van o.a. CVT (complete vocal technique), EVTS (Estill Voice Trainings System), de Resonans-methode, Laxvox en vele andere technieken nemen we de stap van bewust onbekwaam naar bewust bekwaam.

Kern is het ontspannen van de strot en trainen van je oren in het monitoren van je eigen geluid. Bewustwording van de locatie binnen je spraakkanaal (mond en keel) waar een klank of combinatie van letters het comfortabelst voelt.

Dit geldt ook voor het spreken: Hoe houdt je de aandacht vast? Ben je verstaanbaar? Is je houding open en correct? Met welke energie probeer je je boodschap over te brengen?

 

Geluid Polijsten

Nu haal je die ene hoge noot of spreek je zonder pijn maareh… hoe laat je em warmer klinken dan het kalimero geluidje wat er nu uit komt? Heb je controle over die mooie natuurlijke vibratie in je stem? Welk accent gebruik je? Waarom klinkt Adele als Adele? Of een radio DJ als een radio DJ?

Over smaak valt niet te twisten maar we kunnen zoveel effecten en foefjes toevoegen aan je nieuw gevonden geluid dat er voor iedere wens wat wils is.

Ook in het spreken zijn er genoeg tools om je geluid dragend, warm en duidelijk te krijgen. Geen pijn meer in de keel na een dag voor de klas staan.

Of alle ongemakkelijke bijwerkingen van zenuwen voor die ene grote presentatie zoals een te hoge ademhaling, knikkende knieën, klotsende oksels en te snel of hakkelend je verhaal vertellen.

Zingen/Spreken Voelen en Zelfvertrouwen

Nu je je bewust bent geworden van je mogelijkheden is het tijd om te menen wat je zingt/zegt. Tekstbeleving in combinatie met gezond stemgebruik maakt iemand een geloofwaardige vocalist of spreker.

Heb je improvisatie vermogen? Durf je te steunen op wat je hebt geleerd en wat je nu kunt? En belangrijkste van alles: Is je keel vrij om te zingen/spreken vanuit je gevoel?

Resultaat

Wat je doel ook is, waar je naartoe wilt werken in het begin van onze sessies: een leerproces is nooit makkelijk maar het levert je uiteindelijk zelfvertrouwen op en kennis over je stem. Wie weet sta jij straks op het podium te genieten van jezelf, je stem, het publiek en dan is het tijd complimenten te oogsten! Want die verdien je!

Als je met mij aan de slag gaat, kun je dit verwachten:

  • Zelfvertrouwen en kennis over je stem
  • Een duidelijk doel en resultaat, maar genieten van het proces.
  • Met je stem mensen raken en een boodschap over brengen
  • Bewustzijn over wie je bent en hoe je stem daar van profiteert
  • Technieken waardoor je vrijer, warmer en kleurrijker gaat zingen/spreken